Iedereen is anders maar gelijk
Het is makkelijk om te denken dat iedereen op een zelfde manier leeft en leert, dat iedereen het zelfde nodig heeft om verder te komen.
Bij ons wordt iedereen gelijk behandeld juist omdat wij zien
dat iedereen iets anders nodig heeft.
Wat heb jij nodig om verder te komen?
MuziekLes +
Muziekles+ Leer een instrument bespelen en werk ondertussen aan milde hulpvragen. Ook voor leerlingen die in het reguliere muziekonderwijs buiten de boot vallen door andere leerstijlen.
(bijv. Hoogbegaafdheid of ASS problematiek ) MuziekLes+ is ongeacht de leeftijd want zowel kinderen, pubers als volwassenen kunnen strugglen met het vinden van de juiste docent die ook hun uitdaging ziet.
MuziekTherapie (creatieve therapie Muziek)
Muziektherapie is een non-verbale therapie vorm waarin je binnen de muziek aan de slag gaat om inzicht te krijgen, veranderingen te oefenen en te ervaren dat het anders mag.
Therapie vind plaats op indicering en/of verwijzing na diagnose. Wanneer je in therapie gaat, gaat het er in eerste instantie niet om dat het altijd "leuk" is, soms zul je wellicht thema's mogen aankijken of critisch je grenzen opzoeken. Binnen de speelse veiligheid van muziek (zowel spelend als luisterend) gaan we aan de slag om jou de juiste handvaten en inzichten te geven, te laten ervaren hoe het ook anders kan.
Muziektherapie is altijd een traject bestaande uit 6 opstart sessies met evaluatie, gevolgd door een behandelend traject en afsluitend met nazorg sessies.
Therapie is altijd maatwerk!
Neem contact met ons op voor meer informatie.
BiM
‘BiM’ staat voor ‘Beleven in Muziek’.
Het is een lichaamsgerichte methode met instrumentale muziek waarin een open muziek beleving bijdraagt aan de algehele ontwikkeling.
De BiM-werkwijze is ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met EMB met een ontwikkelingsleeftijd van 0 tot 24 maanden. In de praktijk blijkt echter dat de BiM-werkwijze ook doelgericht te gebruiken is bij mensen met ASS , mensen met LVB , mensen met een vorm van dementie, mensen met NAH en zelfs in de reguliere educatie zoals kinderdagverblijven en basisonderwijs. Veel BiM-activiteiten kunnen ook ingezet worden voor ouderen in verschillende stadia van dementie, bij mensen met Parkinsonisme of alzheimer.
De methode sluit aan op de theorie van Basale Stimulatie (A. Fröhlich) en ervaringsordening (D. Timmers-Huigens). Er wordt door middel van verschillende spelvormen gericht gewerkt op het maken van contact, communicatie, alertheid, ontspanning, sensorische informatieverwerking en een positieve lichaamsbewustzijn.
Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.